1000x100 piacvezeto statikus ok2

Két év alatt egymillió további háztartásba jutott el a Telekom szélessávú hálózata, 2017-ben pedig 270 ezer háztartás lefedése a cél.

A Magyar Telekom 2015 tavaszán gyorsította fel új generációs vezetékes hálózatának fejlesztést. Teljes mértékben saját erőforrásra támaszkodva 2015-ben 464 ezer, 2016-ban – az előzetes terveket felülmúlva – újabb 565 ezer háztartásban tette elérhetővé hálózatán a nagysebességű, szélessávú vezetékes internet. Így jelenleg már több mint 2,8 millió háztartásra nőtt a Telekom szupergyors vezetékes hálózatának lefedettsége. Ebből közel 700 ezer háztartás Gigabit-képes optikai hálózattal lefedett, itt az ügyfelek igénybe vehetik az 1000 Mbit/s sebességet biztosító szolgáltatást.

A fejlesztések több technológiával országszerte, városokban és kistelepüléseken egyaránt zajlottak,és Nyíregyháza, Pécs, Keszthely, vagy Biatorbágy és Pilisszentiván mellett a Telekom optikai hálózata elért olyan pár száz lelkes kistelepülésekre is, mint Lánycsók, Kőszegszerdahely, Tarján, vagy a vörösborairól híres Villány.

Idén is folytatódik a Telekom hálózatfejlesztése, amelynek a saját erős beruházsok mellett új lendületet ad, hogy a vállalat a GINOP pályázaton 46 járásra vonatkozóan 12,2 milliárd forintnyi európai uniós forrást nyert el csoportszinten. Az idei célkitűzés egynegyedét már ezek az uniós pályázati projektek adják.

A 2017-es kivitelezési munkák már január végén, február elején elindulhatnak többek között Vácon, Törökbálinton, Ercsiben, Répcelakon, illetve az uniós támogatással megvalósuló helyszínek közül olyan apró településeken is, mint pl. Gödre, Kokad vagy Kehidakustány.