1000x100 piacvezeto statikus ok2

Február közepéig lehet jelentkezni az „Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése a Közép-Magyarország Régióban” című pályázatra.

A Szupergyors Internet Program második ütemében immár Közép-Magyarországon is elkezdődhetnek a szükséges fejlesztések. A pályázati felhívás hozzájárul ahhoz, hogy 2018 végéig az egész országot lefedő, legalább 30 Mbps sávszélességet biztosító hálózati infrastruktúra épüljön ki piaci szereplők bevonásával, a még ellátatlan területeken. Az 5,7 milliárd forint vissza nem térítendő hazai támogatást mozgósító pályázat az újgenerációs szélessávú infrastruktúra fejlesztést kívánja ösztönözni Közép-Magyarországon. Az infokommunikációs vállalkozások – elsősorban elektronikus hírközlési, köztük kábeltelevíziós szolgáltatók – 2017. február 15.-i határidővel nyújthatják be pályázataikat.

A Szupergyors Internet Programot (SZIP) Magyarország eddigi legnagyobb léptékű szélessávú infrastruktúra-fejlesztési programja, amelynek célja, hogy 2018 végére minden magyar családnak, vállalkozásnak, amely azt igényli, lehetősége legyen a nagysebességű internethez való hozzáférésre.

(A SZIP eddigi eredményeiről és további feladatairól Debreceni Győző programvezető nyilatkozott a Média-Kábel-Műholdnak, az interjú a lap 2016. februári számában jelenik meg.)