1000x100 piacvezeto statikus ok2

Bevált az RTL saját gyártásra vonatkozó koncepciója: minden várakozást felülmúló nézettséggel indult az RTL Klub vadonatúj fikciós sorozata, A mi kis falunk.

Február elején már az első rész 33,8 százalékos közönségarányt ért el a kereskedelmi célcsoportban, ráadásul az idei év legnézettebb műsora lett a 18-49 éves korosztály körében, összesen 473 832-an látták, míg a teljes lakosságot nézve 30,3 százalékot ért el, azaz 1 108 674 nézőt ültetett a képernyők elé. A z új sorozat sikerét erősíti az is, hogy csaknem 40 ezren nézték vissza az első részt digitális platformokon, és a vasárnapi ismétlés is 9,6 százalékos közönségarányt ért el a 18-49 évesek körében.

Az RTL Klub 2015 őszén, a Válótársak című sorozattal írta fel magát a prémium fikciós sorozatok palettájára. A csatorna akkor megfogadta, hogy ha sikeres lesz a produkció, akkor további fikciós sorozatokat indít. Mivel a Válótársaknak már a második évada is sikerrel futott, nem volt kérdés, hogy a nézők ki vannak éhezve a prémium fikciós sorozatokra. A mi kis falunk debütálása még a Válótársak nézettségét is felülmúlta.

(A saját műsorgyártás szerepéről a Média-Kábel-Műhold kerekasztal-beszélgetést szervez, amelynek szerkesztett változata megjelenik a lap 2017. márciusi számában.)