1000x100 piacvezeto statikus ok2

Megállapodás született a media press Group és a Central European Media & Publishing (CEMP) között a CEMP cégcsoporthoz tartozó Port Data Kft. (Port Network) eladásáról.

A PORT network márkanév alatt működő, magyarországi székhelyű Port Data Kft.-nek Budapesten kívül Horvátországban, Szlovákiában, Romániában és Szerbiában is vannak leányvállalatai ahol napi szinten mintegy 15 ország műsoradatait állítja elő nyomtatott újságokba, valamint különböző televíziós és online felületekre egyaránt.

Budapesten került sor a szerződés aláírására, melyhez a media press Group elnöke, Krysztof Cechnicki az alábbiakat fűzte.

„Örömünkre szolgál, hogy a Port network mostantól cégcsoportunkat erősíti, és nagyon várjuk a közös munkát a vállalat kiváló munkatársaival, akik szakértelme hozzájárul majd ahhoz, hogy a legjobb minőségű adatszolgáltatást biztosítsuk ügyfeleinknek. Páneurópai partnereink rövidesen élvezhetik bővülő kínálatunk előnyeit, mely több mint 3500 csatorna műsorinformációs adatát jelenti, magas szerkesztői minőségben. Ezeket saját platformunkról, a TV Man Next-ről érhetik el.”

„A műsorinformációs adatfeldolgozással és -értékesítéssel foglalkozó leányvállalat értékesítése a Közép Európai Média (CEMP) csoport azon stratégiájának része, mely során első sorban kiadványainak innovatív fejlesztésére helyeződik a fókusz. A port.hu oldalt működtető Fidelio Média Kft. stratégiai partnereként a részletes mozi és tévéműsor-információs adatok tekintetében továbbra is együttműködik az új tulajdonos media press Grouppal. Bízunk benne, hogy a Port network két évtizedes tapasztalatával és szakértelmével tovább erősíti Európa egyik legnagyobb adatértékesítő vállalatcsoportját." – mondta el Andacs Botond, a Fidelio Media Kft. ügyvezetője.

A vevő media press Group közel 30 éve szolgáltat TV és rádió metadata adatokat. Svájcban, Németországban, Lengyelországban, Olaszországban és Bulgáriában található irodáiban több mint 330 alkalmazottat foglalkoztatnak, többségüket szerkesztőként és fejlesztőként. A media press Group a The European Metadata Group leányvállalata.