Space boy1000x100 hungarian

Először rendeznek Magyarországon online videósoknak szóló díjátadót, elindult a Telekom Videós Gála, emellett mese rajzpályázatot hirdetett gyermekek számára a távközlési vállalat.

Mára az Y és Z generáció legnagyobb sztárjai a videós véleményvezérek közül kerülnek ki. Nem is csoda, hiszen a hazai fiatalok 58%-a fogyaszt napi szinten online videós tartalmakat a YouTube felületén és követ különböző csatornákat érdeklődési köre alapján. A Telekom Videós Gála keretén belül első alkalommal díjazzák a legnépszerűbb hazai YouTubereket 9 különböző kategóriában.

A Gálát a közel 200 partnerrel rendelkező YouTube Hálózat, a Star Network YouTube és social media ügynökség kezdeményezésére rendezik meg 2017. április 22-én, melyben szakmai támogatóként szerepet vállal a Google Magyarország mellett a többi meghatározó piaci szereplő is (BugTV, Special Effects Media , 4Kids Network). A díjak odaítélésében a közönség mellett részt vesz hazánk 50 legtöbb követővel rendelkező YouTube tartalomgyártója, továbbá a hazai YouTube hálózatok és Google által delegált videós szakemberek egy csoportja. A Top videósok által kategóriánként kiválasztott 5 jelöltre március 29-től szavazhat majd a közönség és a szakmai zsűri egyaránt. A Gála névadó szponzora, a Magyar Telekom különdíjat ítél majd oda, a legaktívabb közösséggel rendelkező vloggernek. A nyertesek kilétére a 2017. április 22-én derül fény a Telekom Videós Gála díjátadóján.

A Magyar Telekom, a BOOKR Kids, az Autistic Art Alapítvány és a Fenntarthatósági Média Klub meserajzoló pályázatot hirdetett 8-12 év közötti gyermekek számára. A kiírók egy új mese megalkotásába szeretnék a pályázat keretében bevonni a gyermekeket azzal, hogy a mese két főszereplőjét megrajzolják. A mese harmadik szereplőjét, az autizmussal élő kisfiú alakját az Autistic Art Alapítvány művészeti programja keretében alkotó autizmussal élő fiatalok rajzolják meg. A mesét Lackfi János, József Attila-díjas magyar költő, író és az Autistic Art szakértői közösen alkotják meg. Az új mese a BOOKR Kids Mesetár applikáción keresztül lesz ingyenesen elérhető és azt fogja bemutatni, hogy miben más egy autizmussal élő kisgyerek, és ezt a másságot hogyan fogadjuk el.

A pályázatra 2017. március 23-ig lehetett jelentkezni, az eredményhirdetésre 2017. április 3-án hétfőn kerül sor. A pályázati határidő lejártát követően a beérkezett rajzokat a Telekom feltölti Facebook oldalán egy nyilvános fotóalbumba, ahol a facebookozók kedvelései alapján kihirdetnek egy közönségdíjat is. Ezt a díjat a legtöbb lájkot elért rajz készítője kapja majd.