Space boy1000x100 hungarian

IKO Artist Management néven új leányvállalatot indított az IKO Media Group. Március 1-től ez a cég látja el a TV2 Csoport műsorainak és azokban szereplő művészeinek ügynökségi képviseletét, a képernyősök szerződéses érdekeinek védelmét. Az IKO Artist Management ügyvezető igazgatói feladatait Enyedi András látja el.

Külső cégbe helyezi át korábban házon belül kezelt talent menedzsment tevékenységeit a TV2 Csoport, és ezzel a lépéssel megszűnik Talent csoportja. Az IKO Artist Management intézi ezentúl a TV2 Csoport összes csatornájához köthető műsor és az azokban szereplő hírességek megállapodásait. A műsorvezetőkhöz kapcsolódó üzleti PR tevékenységet a TV2 Csoport Kommunikációs Igazgatóságával együttműködésben végzi a cég, míg a műsorokhoz kapcsolódó sajtókommunikációs feladatok továbbra is a TV2 Csoporton belül maradnak.

A TV2 Csoport képernyősei számára az új cég megjelenése nem hoz jelentős változást, hiszen Tinnyei-Gáspár Kornélia, aki eddig a TV2 Csoport Talent Menedzsment csoportját irányította, a jövőben az IKO Artist Management kötelékében folytatja munkáját. A szakember évek óta felelős a TV2 Csoport minden képernyősével és műsoraival kapcsolatos licensz és merchandising tevékenységek, zenei aktivitások és kereskedelmi együttműködések koordinálásáért. Munkáját operatív vezetőként Szentpéteri-Jakab Anita BTL szakember segíti, aki többek között a hazai médiapiacon négy rádió és két magazin beindításában vett részt, és 2008-tól Magyarország mellett Máltán és Finnországban élve a rádiózás mellett több nemzetközi kulturális események szervezésén dolgozott.

„Hatékonyabb, ha független cég intézi a műsorvezetők, művészek, előadók képviseletét, így hosszú távon lehet építeni hírnevüket. Az eddigi gyakorlattal ellentétben az IKO Artist Management nem csak addig lesz felelős értük, ameddig aktívan láthatóak a TV2 Csoport bármelyik csatornáján, szakértelmünket, támogatásunkat utána is megkapják, nem engedjük el a kezüket" - mondta el az IKO Artist Management megalakulása kapcsán Enyedi András, az új cég ügyvezetője.