Space boy1000x100 hungarian

A 2016-ban végrehajtott fejlesztéseknek köszönhetően jelentősen növekedett a UPC Magyarország országos szélessávú hálózatának lefedettsége, adatforgalmi kapacitása és biztonsága.

A Digitális Magyarország Fejlesztési Programmal összhangban országszerte összesen közel 94 000 új otthonba jutott el az akár 500 Mbit/s sebességre képes hálózat. Ezzel, és az év közben lezajlott akvizíciókkal együtt összesen 107 300 háztartás csatlakozott a UPC hálózatához. A 2016-os év végi adatok alapján országszerte 304 településen, több mint 1,7 millió hozzáférési ponton érhetőek el a UPC innovatív szolgáltatásai.

Tavaly októberben eddigi legnagyobb hálózatfejlesztési beruházását indította el a UPC a monori régióban. Az elavult ADSL technológia helyébe lépő, korszerű optikai kábelhálózat 500 Mbit/másodperces adatátviteli sebességre is alkalmas, így a korábbinál akár ötvenszer gyorsabb adatforgalmat tud biztosítani a szolgáltató a városban és a környező településeken. A szélessávú hálózat a helyi vállalatok és vállalkozások számára is új lehetőségeket teremthet majd üzleti működésük fejlesztésére. Az első néhány ezer háztartásban már decemberben elkezdődött az új digitális szolgáltatások értékesítése, Monoron és Monorierdőn pedig február végére már el is készült az új hálózat kiépítése. A hosszú távú, több milliárd forint értékű beruházás megvalósítása 2017-ben tovább folytatódik.

Robert Redeleanu, a UPC Magyarország és a UPC Románia vezérigazgatója elmondta: „A felhasználói élmény javításába és a hálózati fejlesztésekre fordított erőfeszítéseink eredményesek voltak. Éppen ezért a jövőben is további beruházások révén fejlesztjük hálózatunk minőségét és lefedettségét, valamint újabb innovatív megoldásokat vezetünk be annak érdekében, hogy ügyfeleink még jobban kihasználhassák a szupergyors hálózatunk nyújtotta lehetőségeket.”