Space boy1000x100 hungarian

Technikai változtatásokkal optimalizálja műholdkapacitását a UPC Direct, melynek keretében 11 jelentős tévécsatorna kerül át a BSS18-as transzponderről a BSS13-ra.

A műholdas szolgáltatónál megkezdődött az érintett csatornák kettős (duális) sugárzása, amely lehetővé teszi a csatornák mindkét transzponderen történő egyidejű elérését. Ennek eredményeként a UPC Direct mediaboxok képesek lesznek automatikusan átállni és fogni az új jeleket. A változás tehát semmilyen egyéb tevékenységet nem igényel az ilyen berendezéssel rendelkező előfizetők részéről.

A saját vevőkészüléket használó ügyfeleknek mindazonáltal érdemes újrahangolást végezniük, hogy továbbra is élvezhessék a csatornák műsorkínálatát. A UPC Direct által biztosított hosszabb időkeret is az átállást segíti – az előfizetőknek április 24-ig van idejük beállítani készüléküket az új frekvenciára. Az újrahangolási időszak elteltével egy információs sáv jelenik majd meg a kettős sugárzásról április 24. és május 2. között, hogy minden ügyfél tudomást szerezhessen az átállásról.