Idén harmadszorra hirdeti meg nagyszabású pályázatát és alkotói programját a Cartoon Network. A Képzeletműhely ifjú animáció-rajongók, rajztehetségek vagy egyszerűen csak alkotó kedvű, 0-15 éves gyerekek műveit várja rajz, képes forgatókönyv, animáció, film kategóriában.

A pályázat egyik fő eleme az az egyedi és kreatív, szórakoztató-edukációs weboldal, amelyen tippek és ötletek, animációs műhelytitkok, érdekességek, klipek, játékok, játékos feladatok segítik a fiatal alkotókat munkájuk során. A pályázat sikerét bizonyítja, hogy itthon évente több ezer, Európai szinten több tízezer pályamű érkezik a felhívásra.

A csatorna július 31-ig várja a pályaműveket. A három kategória összesen kilenc hazai nyertese komoly díjakkal gazdagodhat: a kategória győztesek művei megjelennek a Cartoon Network csatornán és a BOOKR Kids mesetableteken, illetve a három kategória gyöztesei közt összesen kilenc wellness hétvége, három BOOKR Kids mesetablet, három tablet és három Cartoon Network-ajándékcsomag talál gazdára.

A csatorna nemcsak online felületén buzdít a pályázatra való jelentkezésre, de a kezdeményezést eljuttatja a közoktatási intézményekbe is: évente több ezer általános iskola számára teszi elérhetővé kiváló hazai szaktanárok segítségével kidolgozott, komplett, hiánypótló óraterveit, eszközeit, alkotást segítő segédanyagait, amelyek útmutatóul szolgálnak a hazai rajztanárok, művészeti csoportok vezetőinek, hogyan oktassák közérthető, játékos és a korosztálynak megfelelő formában az animáció alapjait.