Space boy1000x100 hungarian

Május végén a kormány elé kerülhet a Digitális Jólét Program (DJP) kibővített változata, amely különösen nagy hangsúlyt fektet a gazdaság szereplőinek bevonására.

Széleskörű szakmai együttműködéssel elkészült a több mint 20 új fejlesztési programot tartalmazó stratégia. A DJP 2.0 a magyar gazdaság, az állami működés és a magyar társadalom digitális fejlesztésének szinte valamennyi területén megfogalmazza a digitalizációt támogató programokat.

A Digitális Jólét Program legfontosabb célkitűzése, hogy minden polgár a digitalizáció nyertesévé válhasson. Annak érdekében, hogy az anyagi erőforrások hiánya egyetlen magyar polgárt se zárjon ki a digitális világban való részvételből, adócsökkentéssel, a Digitális Jólét Alapcsomag bevezetésével és az ország minden településén ingyenes wifi-szolgáltatással igyekszik segíteni a program.

Idén januártól 27%-ról 18%-ra csökkent az internet-előfizetés áfája, 2018 januárjától még tovább, 5%-ra csökken. Az újabb adócsökkentésnek köszönhetően jövőre 22 milliárd forinttal több marad majd a családok és a vállalkozások zsebében. Az internet előfizetések ára a 2017-es és 2018-as adócsökkentések után közel 20%-al lesz olcsóbb.

2018 végéig minden magyar településen lehetővé válik a hozzáférés az ingyenes, szélessávú wifi-szolgáltatáshoz. A jövő év végéig az Európai Unióban elsőként Magyarországon jut el minden háztartásba a legalább 30 megabit/szekundumos szupergyors internet. 2017 közepén pedig útjára indul a Digitális Jólét Alapcsomag.