Space boy1000x100 hungarian

MKSZ2017tavaszMájus közepén a Club Tihanyban rendezte meg tavaszi Közgyűlését és Szakmai Konzultációs Napját a Magyar Kábelkommunikációs Szövetség. 
(A képen az idei Hűségdíjasok.)

Az első napon az e-közmű eddig elért eredményekről számolt be Gyertyánági András projektvezető, a Lechner Lajos Tudásközpont képviselője. Szabó Tibor, az NMHH hatósági irodavezetője arról tájékoztatta a résztvevőket, hogy milyen kapcsolatban áll az e-közmű a párhuzamosan készülő hírközművel, Cservenák Róbert (Varinex Kft.): az e-közmű elvárásainak teljesítése kapcsán felmerülő kérdésekről beszélt.

A második nap fórumán a Digitális Jólét Program céljáról, eredményeiről és folytatásáról Deutsch Tamás miniszteri biztos tartott előadást. Debreceni Győző projektigazgató, a Szupergyors Internet Program vezetője részletes áttekintést adott a GINOP 3.4.1 pályázat, illetve az önerős vállalások nyomán megvalósult hálózatfejlesztésekről. Az I. fejlesztési ütemben már megkötötték a 139 járásra vonatkozó támogatási szerződéseket, az előlegek kiutalása megtörtént, és mindenhol folyamatban van a kiviteli tervezés. Jelenleg – a II. fejlesztési ütemben – a korábban kimaradt járások, illetve a Közép-Magyarországi Régió pályázatása zajlik. Az év második felében, a harmadik fázisban az ellenőrzésekre, valamit a valamilyen okból még mindig lefedetlen területek ellátásának kezelésére kerül sor.

Az MKSZ idén is átadta a Hűségdíjakat az 20-15-10 éve a szövetségbe tartozó tagjainak. Ezúttal 19 társaság kapta meg az arany, 1 cég az ezüst és 11 szolgáltató a bronz fokozatú elismerést.

(A konferenciáról részletesen beszámolunk a Média-Kábel-Műhold júniusi számában.)