Space boy1000x100 hungarian

VizesVB1Még javában tart a budapesti vizes világbajnokság, de a sportolók mellett a távközlési és médiavállalatok is készültek a FINA rangos sporteseményére.

Az M4 Sport július 30-ig minden vizes vb-vel kapcsolatos eseményt megmutat és minden magyar érintettségű versenyről helyszíni élő közvetítéssel vagy körkapcsolással számol be. Az élő közvetítéseken kívül extra tartalmak is elérhetőek az m4sport.hu online felület látogatói vagy az M4 Sport telefonos alkalmazás felhasználói számára. Az első magyar aranyérem megszületését, azaz Hosszú Katinka fényes győzelmét 645 ezren ünnepelték az M4 Sport képernyői előtt, amely 20,7% közönségarányt jelentett.

A FINA Világbajnokság kapcsán a Telekom is kiemelt érdeklődésre számított, ezért számos újítással igyekszik a felhasználók kedvében járni. A Telekom TV GO szolgáltatásával azok a szurkolók sem maradnak le a Vizes VB eseményeiről, akik nem tudják a helyszínen vagy tévéképernyők előtt nyomon követni a versenyeket. A TV GO-val a közszolgálati csatornákon sugárzott közvetítéseket egy egyszerű regisztráció után mindenki – Telekom TV előfizetés nélkül is – bárhol követheti, akár okostelefonon vagy táblagépen keresztül. Ezen felül a TV GO-n ingyenesen elérhetőek az Archív TV tartalmai, azaz visszanézhetők a korábbi közvetítések is.

A Telekom 4G fejlesztéseket is végzett a vizes VB-re, a látogatók magas száma, és a növekvő hang- és adatforgalom miatt. Bővítette a VB helyszínek környezetét, illetve a közlekedési csomópontokat ellátó állandó állomásainak kapacitását, ennek kapcsán a 375 Mbps elméleti letöltési sebességet lehetővé tevő állomásainak száma közel 50-re nőtt. (Ezek olyan maradandó fejlesztések, melyek előnyeit az ügyfelek a rendezvény befejezését követően is élvezni tudják.) Emellett ideiglenes állomásokat épített azokon a helyszíneken (mind Budapesten, mind Balatonfüreden), ahol a legnagyobb közönség volt várható, például Balatonfüreden a nyílt vízi úszás lelátói környékén.

Az Antenna Hungária és a Jövő Uniója Alapítványhoz tartozó Őrangyalok Ligája jóvoltából csaknem 30 hátrányos helyzetű gyermek tapasztalhatta meg a Duna Aréna magával ragadó atmoszféráját jóvoltából kedden. A Miskolcról érkező gyerekek nagy hangerővel buzdították az úszókat, többek között az AH által szponzorált, olimpiai bronzérmes Kenderesi Tamást is. Az Antenna Hungária már számos alkalommal szervezett programokat hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeknek. A program célja a sport szeretetére nevelés mellett természetesen a gyerekek egy napjának szebbé és boldogabbá tétele volt.

Az Eurosport Legendák harca című videója is összecseng a sportcsatorna FINA Világbajnokság úszóversenyeinek közvetítésével, ami elérhető az Eurosporton és az Eurosport Playeren egyaránt. Az elképesztő videó összefűz három ikonikus versenyt és három hihetetlen teljesítményre képes úszólegendát: a csatorna Michael Phelps (USA), Michael Gross (Németország) és Mark Spitz (USA) korábbi versenyeit eleveníti fel. A különleges időutazás segítségével a 100 méteres pillangó olimpiai versenyszámát nézhetjük meg szimultán Pekingben (2008), Los Angelesben (1984) és Münchenben (1972). Az összehasonlításnak köszönhetően a rajongók láthatják, hogyan teljesítenek ezek a legendás úszók egymáshoz hasonlítva.