ZC 2A ZeneCenter nevű, streaming alapú zeneszolgáltatást, amelyet tavaly ősz óta az internetezők a számítógép képernyőjén és az okostelefon kijelzőjén keresztül érhettek el, már okostévé-képernyőn is hozzáférhetővé tette a Telekom.

A tévéképernyőre optimalizált ZeneCenter applikáció a Samsung Smart tévékészülékek Smart Hub nevű menüpontjában található. Az alkalmazás segítségével a regisztrált felhasználók a bejelentkezést követően a weben korábban szerkesztett és elmentett, saját maguk által összeválogatott előadókat megszólaltató csatornákat, ún.„rádió”-kat hallgathatnak. Közel hat hónap alatt a ZeneCenter szolgáltatást már több ezer felhasználó letöltötte a mobiltelefonjára, illetve regisztrált az időszaki díj-mentes, teljes funkcionalitást biztosító próbaverzióra. Az alkalmazást letöltők túlnyomó többsége Android operációs rendszerű okostelefonján próbálta ki az online zenehallgatást.

A Telekom az internetezők azon csoportját célozta meg ZeneCenter ajánlatával, amely mindig változatos, az ízlésének megfelelő zenét szeretne hallgatni anélkül, hogy előzetesen órákat töltene saját válogatások készítésével. Az előfizetők bármikor streamelhetik, azaz letöltés nélkül lejátszhatják a kedvenc zenéiket tartalmazó műsorfolyamokat a közel egymillió zeneszámból álló, állandóan frissülő kínálatból. A felhasználói statisztikák bizonysága szerint a legnépszerűbb „saját rádiók” a felületen magyar előadók zeneszámaiból építkeznek.

A mobilalkalmazás letöltéséhez és a streaminghez adatforgalmazást biztosító díjcsomag igénybevétele vagy Wi-Fi kapcsolat szükséges. A szolgáltatás használata fokozott adatforgalmat generál, igénybevételéhez a szolgáltató legalább 500 MB adatforgalmat biztosító díjcsomagot ajánl.