A tatabányai új generációs mikrohullámú távközlési hálózat kiépítésével, valamint Tatabánya és a komáromi kistérség optikai kábeles összekapcsolásával elkészült a Business Telecom Nyrt. (BTel) saját országos gerinchálózatának első teljes szakasza, amelyet március 8-án adtak át.

A Tatabányán kiépült új, városi távközlési hálózat, amelyre már üzleti és lakossági előfizetők is csatlakoznak, jelentős költségcsökkentéshez segítette a helyi önkormányzatot és 64 intézményét. Takács Krisztián, a BTel elnök-vezérigazgatója elmondta: „az érintett térségekben az intézményi igények alapján elinduló kiépítés, majd a teljes gerincszakasz összekapcsolása a szolgáltatási minőség és sávszélesség mellett a hálózat rugalmasságát és biztonságát tekintve is jelentős ugrás, és zárt, bérelt hálózatok kialakítását is lehetővé teszi. A BTel teljes mértékben saját eszközökre épülő, országos lefedettséget biztosító saját hálózata, amely a tervek szerint öt szakaszból áll majd, várhatóan 2015-re épül ki.”

A 2006-ban Kecskeméten alapított, vezetékes hang-, szélessávú internet-, mobilinternet- és SAT TV-szolgáltatást nyújtó alternatív távközlési társaság 2011-2012-es kötvényprogramja során befolyt források egy részét rendszeresen a már rövidtávon megtérülő saját hálózati fejlesztésekre fordítja, és a kötvényprogram folytatásával, valamint tőzsdei terveinek megvalósításával ezt tervezi a jövőben is.