Az EuroCloud Day-t az idén először rendezte meg a 2011-ben megalakult EuroCloud Magyarország Egyesület, az európai szervezet 13 másik tagországával egy időben.

A Budapesten május végén tartott rendezvényen 120 résztvevő, az összes európai rendezvényre pedig több mint 1500 érdeklődő látogatott el. Bellák Zoltán, az EuroCloud Europe alelnöke, egyben az EuroCloud Magyarország elnöke elmondta: “Célunk, hogy megmutassuk, a cloud computing nem csupán a leginnovatívabb és leggyorsabban fejlődő iparág az IT-n belül, hanem olyan költségcsökkentő és hatékonyságnövelő megoldások halmaza, amelyeket a kis- és közepes vállalkozások, a nagyvállalatok és a közigazgatási szervezetek is könnyen, gyorsan és sikeresen használhatnak.”

A központi, online vetített előadások nemzetközi előadóin kívül a résztvevők hazai, aktuális témákról hallgathattak kerekasztal-beszélgetéseket a cloud computing iparág itthoni szakembereitől, a közigazgatás képviselőitől, befektetőktől és vállalkozóktól. A nap végén kiosztották az első EuroCloud Award díjakat is.