3D2012. június 25-én m3D néven az MTV Zrt. és az MTVA elindítja Magyarország első térhatású televíziós csatornáját. Az arra alkalmas tévékészülékkel rendelkezők elsőként a Mindig Tv-n nézhetik 3D-ben a Labdarúgó Európa Bajnokság döntőjét előfizetési díj nélkül, illetve az adást továbbító kábeles szolgáltatókkal szerződésben álló nézők 3D-ben is élvezhetik a Londoni Olimpiai Játékok kiemelt sportágainak közvetítését, valamint az MTVA kifejezetten az 50 napos kísérleti adásra összeállított exkluzív filmcsomagját.

A közszolgálati média - kísérleti jelleggel - 2012. június 25-én, délelőtt 10 órától augusztus 12-éig, a XXX. nyári olimpiai játékok zárásáig 3D-s műsorokat sugároz. A sportesemények mellett a csatorna más, látványos és szórakoztató 3D programokkal is várja nézőit.

A műsorszórás június 18-án tesztsugárzással indul a budapesti Széchenyi-hegyről és tető-, illetve egyes helyeken szobaantennával is fogható lesz Budapesten és környékén. Kábeltelevíziós előfizetés esetén a július 2-a utáni vételi lehetőségről a szolgáltatók tudnak felvilágosítást adni. A 3D képet csak a 3D tartalmak megjelenítésére alkalmas tévékészülékeken lehet élvezni.

A Budapest és környékén fogható kísérleti sugárzás keretében 2012. július 1-jén kizárólag a MinDig TV-n érhetik el 3D-ben az érdeklődők a Futball Európa-bajnokság döntőjét. A július-augusztusi időszakban ingyenesen elérhető 3D tesztsugárzással bővül ki a MinDig TV kínálata, a Nyári Olimpiai Játékok idejére. A csatorna másik hivatalos partnere a Samsung. A vállalat tavaly nyáron bemutatott Explore 3D szolgáltatása ingyenesen tesz elérhetővé számos háromdimenziós videót. Az M3D csatorna augusztus 13-án befejezi működését, ezt követően az MTV és az MTVA a tapasztalatok felhasználásával készül a jövőre.