A Business Telecom és a Nordtelekom megállapodást kötött az utóbbi társasághoz tartozó ASDL internet- és IPTV-előfizetői kör egy részének átvételéről. A BTel számára a 2751 ADSL- és 63 IPTV-előfizetőt érintő akvizíció jelentősége a méretgazdaságosság erősítése és az utóbbi időszak piaci konszolidációjának kihasználása. A Nordtelekom a tranzakció lezárását követően a saját hálózatán nyújtott internetszolgáltatásának bővítésére és külföldi együttműködések megkötésére kíván fókuszálni.

Takacs Krisztian BTelTakács Krisztián, a Business Telecom elnök-vezérigazgatója szerint a hazai távközlési piac átalakulása számos lehetőséget biztosít arra, hogy a piaci szereplők saját egyedi megoldásaikra és erősségeikre fókuszáljanak, ami jót tesz a piacnak, az ügyfeleknek és a szolgáltatóknak egyaránt. A BTel számára a fél éve végrehajtott, 18 ezres Enternet-ügyfélbázist érintő akvizíciót követően az új, néhány ezres új előfizetői kör integrálása gyors és hatékony folyamat. A BTel júniusban lezárult egyéves kötvényprogramjának fő célja volt, hogy a bevont forrásokat saját távközlési hálózatának bővítésére, valamint piaci akvizíciókra fordítsa. A Nordtelekomtól átvett előfizetői kör jól illeszkedik a BTel beruházási politikájához és tovább erősíti a társaság méretgazdaságosságát.

Dr. Gácsi Mihály, a Nordtelekom elnöke a társaság további terveivel kapcsolatban elmondta: a tranzakciót követően megtartott ADSL ügyfélbázis mellett, a saját hálózaton nyújtott magasabb árrésű internetszolgáltatás bővítésére fókuszál, elkerülve ezzel a más vállalatok hálózatán történő szolgáltatás miatt felmerülő más cégeknek fizetendő költségeket. A 2011 végén lebonyolított Beltáv-ügyfelek felvásárlása után a Nordtelekom tovább kívánja bővíteni a hazai mobilinternet, a (VoIP) telefon és más telekommunikációs szolgáltatásokat igénybevevő ügyfeleinek számát, melyet elsősorban értékesítési hálózatának további erősítésével kíván elérni. A konszolidálódó magyar piaci viszonyok mellett a Nordtelekom aktívan vizsgálja az együttműködési és üzleti lehetőségeket más külföldi szolgáltatókkal, melyek a társaság árbevételének és eredményének további növelését szolgálják.