Már a Balatonnál és két újabb megyeszékhelyen is is elérhető a T-Mobile 4G/LTE mobilinternet szolgáltatása

A Telekom intenzív hálózatfejlesztésének eredményeképpen június végére már Siófok, Keszthely és Hévíz települések nagy részén is elérhetővé vált az új generációs mobilinternet. A júliusi Heineken Balaton Sound kiemelt támogatójaként Zamárdiban az esemény idejére 4G/LTE hálózattal  várja a fesztiválozókat a szolgáltató. Július közepére podig már Kecskemét és Szombathely nagy részét is lefedi a 4G/LTE hálózat.

A szolgáltatás használatához a Net&Roll 4G mobilinternet csomagra és LTE-képes eszközre van szükség. A szolgáltatás igénybevételéhez a T-Mobile USB modem 4G-t vagy a Samsung Galaxy Tab 8.9 LTE táblagépet kínálja a szolgáltató. Emellett a T-Mobile honlapján már megrendelhető az a 4G router, amely a 4G/LTE hálózatra csatlakozva osztja el a technológia által nyújtott nagy sávszélességet a wifi képes eszközök között. Így egy lakásban vagy irodában egyszerre több eszközön (notebook, táblagép, okostelefon) is kényelmesen lehet internetezni.

A 4G/ LTE technológia legfontosabb, a felhasználók számára kézzelfogható előnye az eddiginél jóval nagyobb le- és feltöltési sebesség, valamint a lecsökkent késleltetési idő, aminek köszönhetően az online alkalmazások és játékok mobilhálózaton keresztüli használata még könnyebb, a nagy felbontású, akár HD minőségű videofilmek le- és feltöltése jelentősen gyorsabb, valamint több program is gond nélkül futtatható egyszerre, mindezek pedig látványos mértékben javítják az ügyfélélményt.

A T-Mobile - Magyarországon elsőként - idén január 1-jén indította el 4G/LTE alapú mobilinternet szolgáltatását Budapesten. A szolgáltató a nyár során Budapest agglomerációjába és több vidéki városba is elviszi a 4G/LTE alapú mobilinternet szolgáltatást, és folytatódik Budapest lefedése is.