Az Invitel Csoport többségi tulajdonosa megállapodást írt alá részvényeinek eladásáról a China-CEE Funddal, amelynek befektetési tanácsadója a budapesti irodával is rendelkező CEE Equity Partners.

Az Invitel Csoport anyavállalata a Magyar Telecom B.V. (Matel B.V.) jelenleg a Mid Europa Partners (MEP) és számos egyéb pénzügyi befektető tulajdona. A távközlési társaság két zászlóshajója a lakossági és kisvállalati telekommunikációs piacot kiszolgáló Invitel Távközlési Zrt., ileltve a vállalati IT és telco piacon tevékenykedő Invitech Solutions Zrt.

A vevő egy 430 millió dolláros private equity alap, a China-CEE Fund, amelynek a CEE Equity Partners a befektetési tanácsadója. Az közép-kelet európai régió egyik vezető pénzügyi cégének többek között a 2014 végén megvásárolt Budapesti Metropolitan Egyetem mellett Lengyelországban, Csehországban, Szlovéniában és Bulgáriában vannak energetikai, gyógyszeripari és egyéb ipari befektetései.

A vevő képviseletében Szalai Tamás, a CEE Equity befektetési igazgatója kiemelte: „Az Invitel Csoport, a hazai telekommunikációs piac egyik meghatarázó szereplője, kitűnően illeszkedik konzervatív, de jó megtérülést célzó stratégiánkba. Az Invitel elmúlt években követett üzletpolitikája igen sikeres – optikai fejlesztések a lakossági szegmensben, konvergált informatikai és telekommunikációs megoldások a vállalati piacon. Támogatjuk a cégcsoport menedzsmentjét üzleti céljaik teljesítésében.”

Az Invitel Csoportnak továbbra is David Blunck marad a vezérigazgatója.