Megkezdte együttműködését a UPC Direct és a Messzehangzó Tehetségek Alapítvány, amelynek célja, hogy megfelelő oktatással és programokkal segítse a hátrányos helyzetű tehetséges gyerekeket. A tehetséggondozó programok során a gyerekeknek lehetőségük adódik készségeik tovább fejlesztésére a művészetek, az IT és természettudományok területein.

„Az elmúlt években számos alapítvánnyal dolgoztunk együtt, most azonban egy szorosabb, hosszú távú kapcsolatot szeretnénk kialakítani” – mondta az együttműködésről Michael Lee a UPC DTH és a UPC Direct ügyvezető igazgatója. – „Ezt az idei év egyik kiemelt projektjeként kezeljük, és azon dolgozunk majd, hogy munkatársaink mellett partnereink és ügyfeleink is elkötelezzék magukat egy ilyen nemes ügy mellett.”

A „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” díjjal elismert Messzehangzó Tehetségek Alapítvány legjelentősebb projektjei a nyári tehetséggondozó táborok, amelyeket tematikus évközi programok és műhelyfoglalkozások egészítenek ki.

„A program során eddig 17 táborban 610 gyermek vett részt, közel 550 fiatal pedig az év közbeni programjaink résztvevője volt, emellett 38 gyermek részesült ösztöndíjban. Célunk, hogy programjainkkal az országban és a határon túli, magyar lakta településeken is egyre több hátrányos helyzetű diáknak nyújtsunk lehetőséget képességei és tehetsége fejlesztésére, pályaválasztása megkönnyítésére. Közel 10 éve, hogy a Messzehangzó Tehetségek Alapítvány létrehozta Útravaló Ösztöndíját, amely anyagi támogatást biztosít az Alapítvány Tanácsadó Testülete által kiválasztott gyermekek számára” – mondta elé Vígh Mónika a Messzehangzó Tehetségek Alapítvány vezető munkatársa.