dja invitelAugusztus 22-én az Invitel is csatlakozott a Digitális Jólét Alapcsomag védjegyének használatára jogosult társaságokhoz, így már kilenc szolgáltatónál érhető el az eddiginél kedvezőbb áron az internet.

Idén június elején nyílt meg a szolgáltatók számára a pályázati lehetőség a Digitális Jólét Alapcsomag állami védjegy használatára. Eddig 18 társaság adta be erre vonatkozó irányuló pályázatát. A Digitális Jólét Nonprofit Kft. 9 szolgáltatóval elsőként - június 28-án – a UPC Magyarország kötött megállapodást, ezt követően július 31-én 4 kisebbs szolgáltató: Vitech UNO KFt., az EuroCable Magyarország Kft., a ViDaNet Zrt., a Sághy-Sat Kft. és a DunaTáv Távközlési Elektronikai Kft. írta alá a a megállapodást. A mobilszolgáltak közül elsőként a Telenor csatlakozott a „jóléti” társasághoz augusztus 1-jén, majd 10napopal később a Telekom és legutóbb az Invitel is aláírta a védjegyhasználati megállapodást.

A Digitális Jólét Alapcsomagban vezetékes szolgáltatásnál legalább 4 Mbit/s névleges és a legalább 1 Mbit/s garantált letöltési sebesség az elvárás, a díjának pedig legalább 15 százalékkal kell olcsóbbnak lenni a szolgáltató kínálatában szereplő eddigi legolcsóbb ajánlatnál.

A szerződésben vállaltak szerint a társaságoknak 45 napjuk lenne arra, hogy a kínálatukban is megjelenítsék a Digitális Jólét Alapcsomagot, de minden szolgáltatónál szinte azonnal megjelent az olcsóbb, de korszerű internet-elérést kínáló lehetőség.

(További részletek a Média-Kábel-Műhold szeptemberi számában.)