1000x100 piacvezeto statikus ok2 

HajosBalazs0227Az AMC Networks International – Central and Northern Europe terjesztésért felelős alelnökké nevezte ki Hajós Balázst. Ebben az új, kibővített szerepkörében Hajós a társaság több mint 30 országának a terjesztését fogja vezetni.

Alelnökként Hajós Balázs jelenlegi felelősségi köre kiterjed a balti államokra, Oroszországra, Ukrajnára és a FÁK tagállamaira. A szakember felel majd több mint 30 ország és 15 csatornamárka terjesztéséből származó bevételéért, a kiemelt ügyfelekért, emellett a cégcsoport felsővezetésével együttműködve stratégiai disztribúciós terveket fog kidolgozni.

Kinevezését megelőzően Hajós Balázs az AMCNI budapesti központú regionális irodájának közép-európai terjesztési igazgatója volt, ahol fő felelőssége az új terjesztési lehetőségek és innovatív üzletfejlesztési stratégiák kialakítása volt.

Hajós Balázs 2007 óta dolgozik a társaságnál. Közép-európai terjesztési igazgatóként aktívan közreműködött a csatorna-portfólió kibővítésében Közép- és Kelet-Európában. Elindítását követően évről évre bővítette a Minimax terjesztését, amely mára 12 országban az egyik vezető gyerekcsatorna. Szakmai karrierje a televíziózásban 2000-ben indult, akkor a Canal+ csoporton belül a közép-európai piacok tartoztak hozzá. Hajós Balázs jogi végzettségét a Sorbonne Egyetemen megszerzett posztgraduális médiajogi és média-gazdaságtani diplomákkal egészítette ki.