Év végéig országosan elérhetővé teszi IoT hálózatát az Antenna Hungária – a pilotokat követően elindulnak az üzleti szolgáltatások is.

Évtizedes tapasztalatára, országos szervizhálózatára és telephely-infrastruktúrájára támaszkodott az AH az IoT (Internet of Things, azaz a Dolgok Internete) hálózatának építésekor, melyre első lépésben a Balaton térségében került sor 2017 tavaszán.

A fejlesztés második lépcsőjeként az Antenna Hungária tovább bővíti IoT hálózatát, amely így már több mint száz bázisállomással üzemel országszerte. A beruházás keretében a főváros, a megyeszékhelyek és több vidéki nagyváros teljes lefedésére kerül sor ez év végéig. Az AH vezeték nélküli LoRaWAN (Long range Radio) technológiára épülő hálózata a bővítés után már országos jelenlétet biztosít.

Az Antenna Hungária stratégiájának fontos elemét képezi az új országos IoT hálózatra épülő értéknövelt szolgáltatások elindítása és felfuttatása, amit az ebben a piaci szegmensben rejlő jelentős növekedési potenciál is alátámaszt. A technológia egyik legnagyobb előnye, hogy a szolgáltatások igénybevételéhez a szenzoroldalon nincs szükség sem internet előfizetésre, sem SIM kártyára, de még vezetékes áramellátásra sem.

Az AH az elmúlt időszakban számos pilot rendszert épített ki, ilyen az okosmérés a Győr-Szol távhőszolgáltatásban, okos város megoldások Tamási Önkormányzatnál, okos parkolás a Józsefvárosi Önkormányzatnál, okos parkolás a Budapest Közút társaságnál.