A hazai szolgáltatók közül elsőként a Telekom tette hozzáférhetővé lakossági ügyfeleinek a piacon ma elérhető legnagyobb internetes csomagot: november 1-től az optikával fedett területein bevezette a 2000 Mbit/s (=2Gbit/s) sebességű otthoni internetcsomagját.

A Telekom épp egy éve, tavaly novemberben vezette be az 1000 Mbit/s sebességű otthoni internetcsomagját, amely várakozáson felül teljesített az első évben, a szolgáltató optikával lefedett területén az ügyfelek jelentős része ezt a sebességet választja. Ez jól bizonyítja, hogy van olyan célcsoport, amely számára már most fontos a gigabites sebesség elérése. Ennek oka lehet, hogy míg pár évvel ezelőtt még jellemzően csak egy-két eszköz csatlakozott háztartásonként a világhálóhoz, manapság már számítógépekből, tabletekből, okostelefonokból és egyéb kütyükből álló „robotsereg” osztozik párhuzamosan az otthoni sávszélességen. Az okos eszközök terjedésével, otthoni használatával a sávszélesség egyre inkább fontos tényezővé válik.

A gigás sebességhez a csomag részeként a jelenlegi leggyorsabb technológián alapuló, gigabit-képes wifi-routert biztosít a Telekom. A 2000 Mbit/s kínált letöltési sebességet a hálózathoz párhuzamosan kapcsolódó eszközök (pl. notebook, tablet, okostelefon) együttesen tudják elérni. Emellett különösen a feltöltésnél érzékelhető majd komoly változás, mert a csomagban foglalt feltöltési sebesség is jelentős, 500 Mbit/s. (Az Otthoni Internet 2000 díjcsomag esetében a 2 megás kínált letöltés mellett a garantált letöltési sebesség 300 Mbit/s, a garantált feltöltési sebesség 50 Mbit/s.)