(2. rész)

A Média-Kábel-Műhold decemberi számában ismét olvasható egy összeállítás, amelyben a médiapiac 35 meghatározó szereplője értékeli az idei évet, mondja el, hogy mit vár 2018-tól. Íme, egy kis ízelítő, ezúttal a műsorterjesztői oldalról.

Ügyféloldalon az adatigény további bővülése, a szabadság és a sebesség iránti igény erősödése határozhatja meg a jövő évben a lakossági szolgáltatások, ajánlatok fókuszát. (Christopher Mattheisen vezérigazgató, Magyar Telekom)

Globális szinten lényegében már ma beléptünk az ún. „harmadik internetes forradalom” korszakába, ami azt jelenti, hogy a már említett innovatív, személyre szabott megoldások egyre nagyobb hálózati kapacitást és komplexebb szolgáltatásminőségi képességeket igényelnek. (Kozma Zsolt, a UPC Magyarország vállalati kapcsolatok igazgatója)

A lineáris televíziózás még mindig és még évekig jelentős szerepet tölt majd be az életünkben, amellett, hogy az alternatív médiafogyasztás piaci lehetőségeit is igyekszünk szem előtt tartani és beintegrálni szolgáltatásaink közé. (Kendi Péter kereskedelmi igazgató, PR-Telecom Zrt.)

Bízunk abban, hogy a gazdasági helyzet tovább javul, így előfizetőink minél magasabb arányban tudják igénybe venni az egyre magasabb felhasználói élményt kínáló szolgáltatásainkat. (Sátor Csaba vezérigazgató, Vidanet Zrt.)

Sikeresen működni elsősorban jó minőségű szolgáltatással és ügyfélorientált működéssel lehet. A sávszélesség-bővítés mellett még nagyobb hangsúlyt fektetünk a megbízhatóságra és az ügyféltámogatásra. (Tarr János ügyvezető, TARR Kft.)

Ma úgy látom és reális jóslatnak tartom, hogy pár éven belül 2-3 tucat kisebb és közepes kábeles műsorterjesztői cég tud csak talpon maradni, a nagyon kicsik és a megfelelő tőkével nem rendelkezők biztosan megszűnnek. (Kele Gyula ügyvezető igazgató, Keletronic-2000 Kft.)

2018-ban nagy hangsúlyt kívánunk fektetni az OTT, WiFi és IoT szolgáltatásfejlesztésre, az audiovizuális és IT szolgáltatásaink felfuttatására. (Kápolnai András vezérigazgató, Antenna Hungária Zrt.)

A jövőben tovább kívánjuk növelni üzleti ügyfeleket kiszolgáló telekommunikációs és informatikai társaságunk részesedését a bővülő hazai ICT-piacon. (Javorniczky Áron, az Invitech Solutions operatív vezérigazgató-helyettese)

További vélemények is olvashatók az állami és szövetségi oldal képviselőitől honlapunkon.

(A teljes összeállítás a Média-Kábel-Műhold decemberi számában jelent meg.)