1000x100 piacvezeto statikus ok2 

Az országban elsőként Várpalotán adták át a megújult Digitális Jólét Program Pontot, majd összesen 1500 ehhez hasonló valósul meg.

Korszerű eszközökkel és megújult tudástárral várnak mindenkit az országszerte ingyenesen elérhető, megújuló másfélezer közösségi internet hozzáférési ponton (korábbi néven: eMagyarország Pontok). Az 5 milliárd forint hazai és uniós forrásból 2018 végére megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően színvonalas környezetben, szakértők segítségével bővíthetőek a digitális ismeretek. A pályázat első ütemében beérkezett kérelmek alapján 845 nyertes Digitális Jólét Program Pont helyszíni infrastrukturális fejlesztése kezdődik meg február közepétől. Várpalotán már elérhető korszerű eszközökkel (táblagépek, laptopok, okostelefonok stb.) a rendelkezésre álló megfelelő sávszélességű interneten keresztül bárki számára elsajátíthatóvá és fejleszthetővé válnak a digitális ismeretek. A heti húsz órában nyitva tartó DJP Pontokon az ingyenes eszközhasználat mellett jól képzett mentor segítsége is igénybe vehető. Így a lehetőség azok számára is adott, akik eddig még egyáltalán nem használtak digitális eszközöket.

A közösségi internet hozzáférési pontok fejlesztése pályázati szakaszának második üteme 2018. január 15-én nyílt meg újra, a támogatási kérelmeket 2018. február 28-áig lehet beadni.