1000x100 piacvezeto statikus ok2 

„Ott vagyok otthon, ahol van WiFi?” – ezt a címet viseli az Invitel legújabb, online kutatása, amelynek célja, hogy még inkább megismerje a magyarok internet-használati szokásait, a vezeték nélküli internettel kapcsolatos preferenciáikat és támogassa a tudatos internetezés terjedését.

Szokott csatlakozni nyilvános WiFi-hez, vagy inkább a mobilinternetet választja? Privát adatokat is megtekint ismeretlen hálózaton? Hogyan gondoskodik otthoni internet-hozzáférése biztonságáról? Többek között ezeket a témákat is vizsgálja az interneten már elérhető kérdőív, amely a magyar internetezési szokások jellegzetességeit térképezi fel, különös tekintettel a biztonsági szempontokra.

Az Invitel elmúlt négy évben szolgáltatási területén megduplázta a korszerű hálózattal ellátott otthonok számát, és a következő egy évben közel kétszázezer új háztartás számára teszi elérhetővé a nagy sávszélességű internetszolgáltatást. A távközlési cég szerint azonban nem csak a technológiai modernizáció fontos, hanem a felhasználók edukációja és a biztonsági szempontok figyelembe vétele is. Éppen ezért bízik abban az Invitel, hogy legújabb kutatásával még inkább megismerheti a magyar internetező közösség szokásait, és ennek köszönhetően tovább támogathatja a tudatos internethasználat terjedését.