1000x100 piacvezeto statikus ok2 

Közel három év intenzív fejlesztései nyomán már több mint hárommillió háztartásban elérhető a Telekom nagysebességű, szélessávú vezetékes hálózata.

A Magyar Telekom saját erőforrásaira támaszkodva 2015 tavaszán gyorsította fel új generációs vezetékes hálózatának fejlesztését. 2017-ben előzetes terveinek megfelelően közel 270 ezer újabb otthonban tette elérhetővé hálózatán a nagysebességű, szélessávú vezetékes internetet. Ebből 9 ezer háztartás lefedéséhez pályázati úton elnyert európai uniós forrásokat is felhasznált. A fejlesztések több technológiával (több mint 40 százalékban gigabit-képes optikával) országszerte, városokban és kistelepüléseken egyaránt zajlottak.

A fejlesztések eredményeképpen az új hálózat szupergyors, legalább 30 Mbit/s sebességű internetet kínál.. Az így lefedett több mint 3 millió otthon közül 800 ezer háztartásban gigabit-képes optikai hálózat áll az ügyfelek rendelkezésére. A Telekom tapasztalatai alapján az újonnan bekapcsolt területeken élő ügyfelek rendkívül pozitívan fogadják a fejlesztést, valamint az új hálózaton elérhető termékeket és ajánlatokat, ami visszaigazolja a hálózatfejlesztés fontosságát.

Idén is folytatódik a Telekom hálózatfejlesztése országszerte: 2018-ban 300 ezer otthon lefedése a cél, amelynek a zöme (98%-a) már gigabit-képes optikai hálózattal valósul meg.

A vezetékes hálózatfejlesztés mellett a mobilhálózat teljes országos kiépítésében is előbbre lépett a Telekom, hiszen nemrég bekapcsolta a 2700. kistelepülést Magyarországon szupergyors 4G hálózatába. Ezzel a 4G mobilinternet már az ország lakosságának több mint 99%-a számára elérhető (kültéren).