Megkezdte meglévő optikai üvegszálas hálózatának modernizációját a DIGI 2018. januártól. Ennek keretében a korábbi FTTB (Fiber-to-the-Build) bekötésű háztartások is átállnak a DIGI által 2011 óta folyamatosan alkalmazott FTTH (Fiber-to-the-Home) technológiára.

A DIGI a 95%-ban üvegszálas optikai technológiára épülő hálózatán már 2014-ben elindította a DIGINet 1000-es internetcsomagját, melyet mára országosan több mint 110 ezer háztatás vesz igénybe és további 1 millió háztartás számára elérhető a társaság gigabites netsebessége. A cég tervei szerint 2 éven belül a teljes hálózatán egységes FTTH bekötési típusra kíván átállni. A fejlesztés során a korábban (2007 és 2011 között) FTTB módon bekötött épületeknél az eddig csak a lépcsőházi elosztóig érő optikai szálat továbbvezetik, közvetlenül az előfizetők lakásába. Az átépítésben érintett közel 700.000 előfizetői háztartásba a jövőben egységesen 1000 Mbit/s-os netsebesség érkezik majd. A jelentős ügyfélkört érintő országos átépítés a lakók számára teljesen díjmentes.

A most indult átépítések mellett a DIGI tovább folytatja új területek ellátását is. Az elmúlt 2 évben 20 új településen indította el szolgáltatását, így jelenleg már összesen 105 településen van jelen a cég.