További 359 millió forint értékű vissza nem térítendő európai uniós forrást nyert legalább 30 Mbit/s sebességű vezetékes hálózat fejlesztésére a Széchenyi 2020 Program keretében kiírt pályázaton az Invitel. Ennek köszönhetően idén a zirci járás 15 településén is elkezdődött a szupergyors internethálózat kiépítése.

Az uniós támogatással megvalósuló beruházás költségét saját forrásból egészíti ki a vállalat, így a térségben több ezer újabb háztartás részére juttathatja el a minőségi, gyors internet-szolgáltatást. A részletes tervezést követően, a hálózatmodernizáció tényleges kiépítési munkálatai számos településen most lépnek megvalósításuk szakaszába. A zirci járásban történő fejlesztések során az Invitel tisztán optikai alapú (GPON) technológiát alkalmaz. Az optikai szálat egészen az előfizetők otthonáig elvezetik, mely hosszú távon a legkorszerűbb megoldást nyújtja a helyiek, az itt működő kisvállalatok és közintézmények számára.

„A tavalyi év fontos eredményének tekintjük, hogy a Szupergyors Internet Program korábbi 11 nyertes pályázata mellett 2017-ben elnyertük a zirci járás, valamint további közép-magyarországi járások fejlesztését is. Így uniós támogatással 12, kormányzati támogatással pedig 4 járásban, több mint 100 településen tesszük elérhetővé a szupergyors internetet” – mondta el Iski István, az Invitel marketingigazgatója és SZIP fejlesztésekért felelős vezetője.