Áprilisban rendezte meg szokásos tavaszi közgyűlését és szakmai konferenciáját a Magyar Kábelkommunikációs Szövetség, valamint a Magyar Kábeltelevíziós és Hírközlési Szövetség.

Az MKSZ fórumára április 15-17. között Bükfürdőn került sor. A szakmai program kerekasztal-beszélgetéseinek két legfontosabb kérdés az volt, hogy hol tart a SZIP projekt, illetve milyen lesz műsorterjesztés jövője. A közgyűlésen a tagok úgy döntöttek, hogy a szövetség a nagyszolgáltatók túlnyomó többségének múlt év végi kiválását követően meg kívánja újítani a szervezeti felépítését és tevékenységét, úgy, hogy az eddigi célokat és a tagjai számára nyújtott szövetségi szolgáltatásokat változatlanul fenntartsa.

Az MKHSZ április 23-án és 24-én Mátraházán tartott szakmai programjának egyik legjelentősebb témája volt egy új, az önkormányzatok előtt megnyíló uniós pályázat. A WiFi4EU installálási lehetőségéről az NFM képviselője tartott előadást. A közgyűlésen egyebek közt értékelték a MKHSZ munkáját és elfogadták az idei év tervezett költségvetését.

(Részletes beszámoló a Média-Kábel-Műhold 2018. májusi számában.)