A Liberty Global végleges megállapodást kötött a Vodafone Csoporttal németországi, magyarországi, romániai és cseh vállalatainak eladásáról, összesen megközelítőleg 19 milliárd euró értékben.

A tranzakció notifikálásra kerül az Európai Bizottságnál versenyhatósági eljárás céljából, amely lezárására várhatóan 2019 második felében kerül majd sor. A tranzakció végleges lezárását követően a Liberty Global továbbra is Európa vezető kábeltelevíziós és szélessávú szolgáltatója marad egyesült királyságbeli, írországi, belgiumi, svájci, lengyel és szlovák érdekeltségekkel. Az ezekben az országokban lévő vállalatok 24 millió háztartást érnek el, 26 millió TV, szélessávú- és vezetékestelefon-előfizetőt és 6 millió mobil előfizetést szolgálnak ki. A Liberty Globalnak ezen túlmenően 50%-os részesedése van a hollandiai VodafoneZiggo vállalatban, amely 4 millió előfizető számára 10 millió vezetékes és 5 millió mobil előfizetést nyújt.

Robert Redeleanu, a UPC Magyarország és a UPC Lengyelország vezérigazgatója a bejelentett tranzakció kapcsán elmondta:

„Ez egy meghatározó pillanat a UPC Magyarország történetében. A tranzakció a UPC eredményeinek és csapatának elismerése is. Egyben beleilleszkedik a távközlési iparág fejlődésébe, amit egyaránt meghatároz a verseny és az ügyfelek minél jobb kiszolgálása, illetve a világszínvonalú Internet- és médiaszolgáltatások biztosítása. A versenyhatósági eljárás lezárását követően egy olyan integrált 4P képes országos szolgáltató jöhet létre, amely méretéből adódóan képes az új generációs vezeték nélküli TV- és szélessávú szolgáltatásokhoz szükséges infrastrukturális beruházásokat biztosítani. A tranzakcióból származó előnyöket mind a lakossági, mind pedig az üzleti ügyfelek élvezni fogják: nagyobb hozzáadott értékű szolgáltatásokhoz és szélesebb választási lehetőséghez jutnak. A tranzakció erősíti a versenyt, és más szolgáltatókat is arra ösztönöz, hogy növeljék beruházásaikat.

A tranzakció versenyhatósági eljárásának lezárásáig a UPC Magyarország a Liberty Global csoport részeként, független piaci szereplőként folytatja önálló működését. Mind a Liberty Global, mind pedig a UPC Magyarország elkötelezett abban, hogy beruházások folytatásával továbbra is értéket teremtsen ügyfeleink, munkatársaink, a gazdaság és a társadalom egésze számára.”