Új arculattal mutatkozik be augusztus 1-jén a JimJam. A gyermekcsatorna formai megújulása kiterjed a JimJam tartalmára is: a napi műsorstruktúra része lett az úgynevezett „Tanulj játszva!” programblokk, amikor a rövid, vidám sorozatok szórakoztatva tanítják a kicsiket.

A JimJam új arculatát nemzetközi tenderen választották ki, amelyen 5 ország 9 kreatív ügynöksége vett részt. A terveket 2 és 5 év közti gyerekeknek is megmutatta a csatorna, akik körében egyértelmű tetszést aratott a végső koncepció. A nyertes design a londoni Wiedemann Lampe kreatív ügynökség munkája, akik az új logó mellett vadonúj karaktereket álmodtak meg a JimJam-nek, emellett új identek és bumperek egészítik ki a teljes megújulást.

Az arculatváltással egyidőben, sőt már az idei év eleje óta folyamatos az átfogó tartalmi megújulás, amelynek során új és döntően edukatív, rövid és szórakoztató kis mesékből álló sorozatokkal bővül a csatorna kínálata. Ezeket a meséket a naponta jelentkező „Tanulj játszva” blokkba rendezi a JimJam, így pontosan követhetőek nap mint nap, segítendő a folyamatos fejlődést a világot felfedező kicsiknél. Az új, célzottan a tanulást jelentő sorozatok közt állatos mesék, a hősöket bemutató, a barátságot ünneplő animációs és rajzfilmek mellett rendszeresek az angol nyelvet egyszerűen, játékosan oktató mesék is.

A JimJam műsorát a megújulás első napjától augusztus végéig korlátlanul élvezheti a Magyar Telekom és a Vidanet minden előfizetője. Szintén augusztusban, a Tarr Kft. minden digitális kábeltévé szolgáltatási területen élő valamennyi előfizetőjének elérhetővé teszi a Jim Jam-et.