A budapesti és a debreceni Bűvösvölgy után Sopronban hoz létre újabb médiaértés-központot a NMHH, jelentette be Karas Monika, a hatóság elnöke. Egy szakmai tájékoztatón a Hatóság gyermekek és szüleik körében végzett reprezentatív országos médiafogyasztási kutatásának eredményeit is bemutatták.

A Sopronban nyíló médiaértés-oktató központot a diákok várhatóan 2019 őszén vehetik majd birtokba. Az új központban három szinten, hat stúdióban, kiegészített foglalkozási struktúrában tanulhat majd naponta ötven, évente kilencezer gyerek a média sajátosságairól. A jelenlegi rádiós, filmes, híradós, újságos, internetes foglalkozások mellett egy kifejezetten a vloggerek dilemmáival szembesítő óraterv is bekerül a kínálatba.

A gyerekek jelenléte, viselkedése az „újmédiás” közegben sokféle aggodalmat váltott ki az elmúlt években, ezért az NMHH gyermekvédelmi és edukációs tevékenységének támogatása érdekében kétezer, 7 és 16 év közötti gyermekkel és szüleikkel készíttetett nagymintás, reprezentatív kérdőíves kutatást a médiafogyasztásról és az új médiához kapcsolódó családi attitűdökről.

(További részletek a Média-Kábel-Műhold szeptemberi számában.)