A Magyar Telekom összbevétele 7,9%-kal 317,3 milliárd forintra növekedett 2018 első félévében, az előző év azonos időszakához viszonyítva.

A vezetékes bevételek 101,9 milliárd forintra nőttek az félévében, ami éves összehasonlításban 6,5%-os gyarapodást jelent. E növekedés hátterében, főként a készülékértékesítési, a TV- és a szélessávú kiskereskedelmi szolgáltatási bevételek emelkedése áll. A legnagyobb növekedés a rendszerintegrációs (RI) és IT bevételeknél tapasztalható, ami az első félévben éves összehasonlításban 30%-os bővülést eredményezett. Ennek hátterében továbbra is a magyarországi közszféra számára teljesített megrendelések állnak, köztük az oktatási szféra számára szállított jelentős mennyiségű személyi számítógép, valamint egyéb hardver- és szoftvertékesítések különböző közintézmények számára.

Rékasi Tibor vezérigazgató így nyilatkozott:

„Örömmel jelentem, hogy 2018 második negyedévében erős teljesítményt mutattunk fel valamennyi üzletágban. Stratégiánkkal összhangban továbbra is nagysebességű internet-hálózatunk növelésére koncentráltunk és jelentős előrelépést tettünk 2018-ra kitűzött azon célunk elérése felé, hogy további 300 000 háztartást lássunk el nagysebességű internetkapcsolattal. Erőfeszítéseink eredményei megmutatkoznak a nagysebességű internet és a TV bevételek kedvező alakulásában ebben a negyedévben. Változatlanul az egyetlen olyan szolgáltató vagyunk, amely egy háztartás valamennyi telekommunikációs igényét ki tudja elégíteni, és ezen versenyelőnyünkre a jövőben is építeni szándékozunk.”