A hálózatsemlegesség témakörében az NMHH elkészítette újabb éves jelentés, amely a 2017. április 30-tól 2018. május 1-ig terjedő időszakot vizsgálta.

Az internet használata és az interneten alapuló digitális gazdaság életünk meghatározó részévé vált, ezért a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság éves felügyeleti tervfeladatai keretében és indokolt esetben terven kívüli vizsgálatok során is ellenőrzi, hogy a szolgáltatók betartják-e a hálózatsemlegességre vonatkozó szabályokat. Továbbá az NMHH eljár akkor is, amennyiben az elektronikus hírközlési szolgáltatások előfizetőitől kérelmek vagy bejelentések érkeznek, vagy akár a szolgáltatók részéről érkezik bejelentés.

Az NMHH az EU Rendelet előírása szerinti éves jelentést készít a BEREC Iránymutatásában meghatározott tartalommal a nyílt internet-hozzáférés biztosítására vonatkozó rendelkezések betartásáról. A legutóbbi beszámolási időszak általános tapasztalata, hogy az ellenőrzések és nyomon követések nem tártak fel súlyos hiányosságokat a hálózatsemlegesség területén.

(További részletek a Média-Kábel-Műhold szeptemberi számában.)