A hírközlési ágazat meghatározó érdekképviseleti szervezetei, az MKSZ és az MKHSZ az idén ismét közösen szervezi, és egy helyen és időpontban, 2018. szeptember 24-én a Club Tihanyban tartja szokásos őszi közgyűlését és kiállítással egybekötött szakmai konferenciáját.

A rendezvényre a kábelszolgáltatók mellett a WISP (vezeték nélküli internet) szolgáltatókat és a hírközlési szakma valamennyi partnerét várják. A szövetségek szeretnénk egy olyan fórumot teremteni, ahol a vezetékes és vezeték nélküli hírközlés hazai szolgáltatói egyrészt a partnereiktől tájékozódhatnak a szakma újdonságairól, másrészt véleményt cserélhetnek a hírközlési piac előtt álló aktuális kihívásokról.

A program egyedülállóan érdekes színfoltja lesz az, hogy az NMHH a rendezvényre elhozza és működés közben is megtekinthetővé teszi a vezetékes és a vezeték nélküli szolgáltatások mérésére használt mérőautóját, beépített eszközeit. A nap végén látványos gyakorlati bemutató keretében "vizsgáztatjuk" a kezelő személyzetet, hogy vajon megtalálják-e a területen elrejtett, szabályosan illetve szabálytalanul működő pont-pont illetve pont-multipont eszközöket, valamint a kiépített demo kábelhálózat szivárgási pontjait.

Szeptember 24-én hétfőn délelőtt kerül sor a közgyűlésekre, majd a nap közösen szervezett szakmai előadásokkal és kerekasztal beszélgetésekkel folytatódik, mellyel párhuzamosan a szokásos szakmai kiállítást is megrendezik.