Immáron ötödik alkalommal rendezték meg idén nyáron a Kábel Konvergencia Konferenciát. A szervező HFC Technics és az EQUICOM ezzel hagyományt teremtett, és egy nagy piaci űrt tölt be az esemény, amely segít a kábeltelevíziós szakmának komplett keresztmetszetet adni a tervezéstől és építéstől kezdve, a legújabb technológiákon és berendezéseken keresztül egészen a hálózat átadási- és üzemeltetési méréséig.

Az idei jubileumi KKK Fórum a „GIGászok harca” mottóval jött létre. A cím, bár a konferencia témáját adó médiumok és technológiák versengését tükröző szimbólumnak is tekinthető, de ugyanúgy érvényes a magyarországi szolgáltatók küzdelmére is.

A plenáris előadás egyik legfontosabb üzenete az alkalmazkodó fejlesztési irányvonal bemutatása volt. A délutáni blokk előadásait elsősorban azon témákra fémjelezték, melyek által egy új generáció jön létre a kábeltelevíziós szakmában. A HFC Technics ügyvezető tulajdonosa bemutatta a szolgáltatási rendszerek evolúcióját és a rendszerintegrátor szemszögéből vizionált jövőjét.

A konferencián az előadásokat megtámogatva, ismét magyarországi premierként, mindkét irányban működő DOCSIS 3.1 rendszert állítottak ki, a további bemutatott rendszerek működő eszközei mellett.

(A rendezvényről részletesen beszámoló jelent meg a Média-Kábel-Műhold július-augusztusi számában.)