Október 28-tól minden vasárnap 17.00-tól lesz látható az ATV-n a Newsroom című új műsor, mely a CNN-es együttműködés alapján készül. A világ legnagyobb hírcsatornájának legfontosabb híreit láthatják a nézők, mindezt magyar nyelven.

A nyáron bejelentett megállapodás alapján a világ rendkívüli eseményeit – amelyeket „Breaking News” keretek között sugároz az amerikai hírcsatorna – élőben közvetíti majd az ATV. Az együttműködés keretében az ATV egyik munkatársa már jelenleg is a CNN központjában, Atlantában vesz részt egy szakmai továbbképzésen.

A Newsroom műsorvezetője Bombera Krisztina és Novák András, aki egyben a főszerkesztő is, és 10 évvel ezelőtt ő is részt vett a CNN továbbképzésén.

„Hosszú hónapok óta gőzerővel folyik a munka a 12 fős szakmai stábbal. A műsorban Magyarország legkiválóbb biztonsági szakértői is megszólalnak majd és elemzik a különböző katonai és nemzetbiztonsági konfliktusokat. A Newsroom stúdiója technikailag nagyon modern lesz, hiszen a műsorvezetők egy érintőképernyőt használnak majd, hogy még részletesebben, látványosabban és pontosabban tudják elmagyarázni a híreket” – mondta Novák András.