A Szupergyors Internet Program 2019 januárjában induló második fázisa, a SZIP 2.0 már a legalább 100 Mbit feletti, és elsősorban optikai hálózati fejlesztésekre összpontosít.

„A kormány elkötelezett amellett, hogy minél nagyobb arányban épüljenek optikai hálózatok, és így 2025-ig minél több helyen elérhetővé váljon a legalább 1Gbps sávszélesség is” – jelentette be Kara Ákos a SZIP legutóbbi, bakonyai fejlesztéseinek átadásán, november 20-án. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára hozzátette: „A kormányzat és a piaci szereplők közös munkájának eredményeként közel 150 milliárd forint értékű beruházás valósulhat meg pályázati és önerős forrásból. A 2015-ben indult programnak köszönhetően Magyarországon több mint 500 ezer új végpont kiépítése történik meg az év végéig.”

A Baranya megyei Bakonyán megvalósult fejlesztés nyomán a helyi optikai szolgáltatás kiépítésének köszönhetően a település valamennyi lakosa számára elérhetővé vált a szupergyors, 30 Mbps helyett a másodpercenként akár 2 Gbps sebességre képes internet-szolgáltatás. A hálózatot a Magyar Telekom Nyrt. építette ki korszerű optikai technológiával, 21 millió forintból. A település lakosai a kedvezményes árú Digitális Jólét alapcsomagot is elérhetik. A pécsi járásban a folytatódó fejlesztéseknek köszönhetően mintegy 920 millió forintos beruházás valósul meg.