Az elmúlt év novemberének végére a vezetékes szélessávú internet-szolgáltatás előfizetéseinek becsült száma a teljes piacra vonatkozóan 2,977 millióra nőtt, az NMHH legfrissebb gyorsjelentése szerint.

A hagyományos telefonvonalon nyújtott szélessávú xDSL-internetszolgáltatás előfizetéseinek száma tovább csökkent, immár 729 ezerre, ezzel szemben a gyorsjelentésben szereplő – legnagyobb – kábelszolgáltatók internetes tábora 1,254 millióra, az FTTx, vagyis (az épületig, lakásig, irodáig) optikai szálon nyújtott szolgáltatás előfizetéseinek száma pedig 710 ezerre emelkedett. A szélessávú internet-hozzáférés esetében, a teljes (becsült) piacra vonatkozóan – valamennyi vezetékes technológiát figyelembe véve – a Telekom a piacvezető, részesedése 35,8 százalék volt november végén. A második helyen a DIGI csoport állt 24,6 százalékos, a harmadik helyen pedig a UPC 21,9 százalékos piaci részesedéssel. 2018 áprilisában még külön szerepelt a DIGI és az Invitel, ekkor a UPC még második volt, de a két másik társaság összeolvadásával az előfizetői számaik is összeadódtak.) Ezen kívül több száz kisebb vállalkozás nyújt szolgáltatást a piacon, amelyek együttesen 17,7 százalékos piaci részesedést értek el.

A vezetékes telefonok piacán a hagyományos PSTN vonalak száma november végére 265 ezerre csökkent. A kábeltelevíziós hálózaton működő hangcsatornák száma viszont már 1,063 millió volt, ami 5 ezerrel több, mint az egy hónappal korábban regisztrált érték. November végén a vezetékes hangszolgáltatások esetében, a teljes (becsült) piacot alapul véve hangcsatorna szám alapján a legnagyobb, 48,8 százalékos piaci részesedéssel a Telekom rendelkezett. Második helyen a DIGI csoport állt 22,8 százalékkal, a harmadik helyen 20,3 százalékos részesedéssel a UPC volt. (Itt is ugyanaz a helyzet, mint az internetnél: a DIGI-Invitel fúzió előtt még a UPC volt a második.) A piac fennmaradó részén több tucat kis szolgáltató osztozik, amelyek együttesen 8,1 százalékos részesedést értek el.