Évértékelő az MKM-ben – 2. rész

A Média-Kábel-Műhold decemberi számában – sokéves hagyománya folytatásaként – egy összeállítás jelent meg, amelyben a piac meghatározó szereplői értékelik az idei évet, mondják el, hogy mit várnak 2019-tól. Íme, egy kis ízelítő, ezúttal a médiaszolgáltatók képviselőitől.

Ha egy év múlva saját házunk táján értékelni kellene a teljesítményünket, akkor azzal lennék elégedett, ha a TV2 Csoport minden fontos célcsoportban piacvezető lenne. (Dirk Gerkens, TV2 Csoport)

Az eddigi hónapok tapasztalatai egyértelműen mutatják, hogy az RTL Most! stratégiai hídfőállás lesz a jövőben, hiszen a videó a digitális piac talán legdinamikusabban fejlődő szegmense. (Dudás Gergely, RTL Magyarország)

Úgy véljük, hogy jövőre is sokat számít majd a gazdasági környezet, ami a hirdetői piac motorja. Mindenesetre 2018 végén reálisan azt mondhatom a következő évről, hogy egy stagnáló tévés piacra számítunk. (Guttengéber Csaba, Atmedia)

Jövőre a portfóliónk további tartalmi fejlesztése mellett egy újabb csatorna elindítását is tervezzük. Ezeknek is köszönhetően a Viacom csatornacsalád további erősödésére számítunk 2019-ben is. (Harsányi Gábor, Viacom)

2019-ben elsődleges stratégiai célkitűzésünk, hogy maximálisan kiaknázzuk a korábban különálló üzletágak összevonásában rejlő szinergiákat. Másodikként említeném a tartalom-készítést, amely az egyik legkiemeltebben kezelt stratégiai területünk. (Damian Newton, Sony Pictures Televison)

Előretekintve a 2019-es évre azt várom, hogy az erőteljes konszolidáció folytatódik a piac teljes spektrumán. Egy ilyen környezetben jó lehetőséget látok arra, hogy erősen specifikus csatornáinkkal elnyerjük a nézők hűségét. (Horváth Tamás, Viasat World)

Az ATV nagyon intenzív együttműködést épít a nemzetközi médiumokkal. Nyáron jelentettük be együttműködésünket a CNN-nel. A nemzetközi megállapodásainknak újabb gyümölcsei is várhatóak lesznek jövő évtől. (Kovács Tamás, ATV)

További vélemények is olvashatók az állami és szövetségi oldal, illetve a műsorterjesztők képviselőitől honlapunkon itt.

(A teljes összeállítás a Média-Kábel-Műhold 2018. decemberi számában olvasható.)