DarvasPeter2Darvas Péter 2019. február 4-től csatlakozott az RTL Magyarország csapatához, ahol Adat és BI (business intelligence) vezetőként az lesz a feladata, hogy felépítse a cég adatelemző és BI csapatát és a digitális platformok riportrendszerét, elemezze a digitális portfoliót és felmérje a növekedési lehetőségeket.

Darvas pályafutását az NRC-nél kezdte kutatási menedzserként, ad hoc kutatási projekteken dolgozva. Innen az Ipsos Szondához vezetett útja, ahol kutatási menedzserként rádiókhoz, televíziókhoz, internet használathoz, nyomtatott és közterületi médiához, valamint telekommunikációhoz kapcsolódó kutatásokkal foglalkozott. Közreműködött projektmenedzserként a Gemius Hungary-vel közös online közönségmérési szolgáltatás hazai bevezetésében, valamint B2B és B2C online kutatási panelek kiépítésében segítette az üzletfejlesztési csapatot.

Ezt követően a Magyar Telekomnál helyezkedett el BI (majd Senior BI) Manager pozícióban, ahol az üzletfejlesztési területen új üzleti lehetőségekhez kapcsolódó projektekben vett részt többek között a gaminghez, az e-kereskedelemhez és az IPTV közönségméréshez kapcsolódóan, illetve az Origo kutatási támogatása is feladata volt. Ebben az időszakban a Digitális Közönségmérési Tanács keretein belül a szakértői csoport vezetőjeként volt szerepe a hivatalos online közönségmérési szolgáltatás felügyeletében.

Innen 2014-ben a Viacom International Media Networks-höz igazolt át mint Research and Market Intelligence Manager, ahol az elemző csoport vezetőjeként többek között 10-nél több tv csatorna folyamatos vizsgálata, helyi és regionális kutatási projektek szervezése és üzletfejlesztési projektek elemzői támogatása volt a feladata a kelet-közép-európai régióban. 2016-tól felelősségi területe Lengyelországgal is bővült, Senior Manager Consumer Insights & Analytics CEE pozícióban erősítette tovább a Viacom-ot. Ez idő alatt csapatával a teljes régióhoz kapcsolódó fogyasztói szokások méréséért és vizsgálatáért volt felelős, immár több mint 20 tv csatorna folyamatos elemzési támogatásával.