Idén immár 6. alkalommal rendezik meg a Kábel Konvergencia Konferenciát, május 23-24. között.

A konferencia mottójaként választott „2020, a szabadság határa” több, a kábeltelevíziós szakma számára fontos mérföldkőre utal, illetve magában foglalja a jövőben kritikus fontosságú frekvenciagazdálkodás feladatait, egyúttal a növekvő sávszélesség igény kielégítését. A határok kiterjesztésének lehetőségeit új, de már valós körülmények között alkalmazható rendszereken keresztül mutatják be.

A Szupergyors Internet Program kapcsán 2020. év végére megépülő hálózatok üzemeltetési kihívásai mellett szó esik a 2020 szeptemberében esedékes LTE700 frekvenciákon történő, új szélessávú mobil szolgáltatások bevezetésének KTV szolgáltatókat érintő következményeiről.

Az IP alapú TV szolgáltatások egy része már eddig is átlépte a „szabadság határát”, így az eredmények nyomán újra megvizsgálják, merre tartanak az IPTV szolgáltatások és milyen lehetőségek állnak rendelkezésre. A jövő optikai hálózatain megvalósuló szolgáltatásokat (10G EPON) és új kábeltelevíziós technológiákra (D3.1) épülő megoldásokat esettanulmányokkal mutatják be.