Éppen egy éve jelentették be a Liberty Global és a Vodafone csoport közötti megállapodást a Liberty magyarországi, németországi, csehországi és romániai érdekeltségeinek eladásáról a tranzakcióban részt vevő felek.

A tranzakció megvalósulásának szempontjából az EU Bizottság jóváhagyása az egyik legfontosabb lépés. Ennek a Bizottság honlapján megadott hivatalos határideje jelenleg 2019. június 18.

„Az elmúlt egy évben, ahogyan most is, egészen a tranzakcióval kapcsolatos döntésig a két vállalat minden értelemben, minden szegmensben a szigorú versenyjogi szabályok betartása mellett, egymás versenytársaiként működik a piacon. Az irányadó elv a normál üzletmenet, azaz a ’business as usual’, illetve a 2019-es növekedési céljaink teljesítése annak érdekében, hogy tovább erősítsük piaci pozíciónkat, amihez elengedhetetlen, hogy legalább ugyanilyen magas színvonalon és a lehető legjobb tudásunk szerint szolgáljuk ki ügyfeleinket” – mondta el lapunknak adott interjújában Kozma Zsolt, a UPC Magyarország Kft. Vállalati kapcsolatok igazgatója. (A teljes cikk a Média-Kábel-Műhold 2019. májusi számában jelenik meg.)