Április végére a vezetékes szélessávú internet-szolgáltatás előfizetéseinek becsült száma a teljes piacra vonatkozóan 3,031 millióra nőtt, arányuk pdig átlépte a 71 százalékot.

Az NMHH legfrissebb vezetékes gyorsjelentése szerint a legnagyobb kábelszolgáltatók internet előfizetéseinek száma 1,271 millióra, az FTTx, vagyis (az épületig, lakásig, irodáig) optikai szálon nyújtott internet szolgáltatás előfizetéseinek száma pedig 760 ezerre emelkedett, miközben a hagyományos telefonvonalon nyújtott szélessávú xDSL-internetszolgáltatás előfizetéseinek száma 711 ezerre csökkent,.

A szélessávú internet-hozzáférés esetében, a teljes (becsült) piacra vonatkozóan – valamennyi vezetékes technológiát figyelembe véve – a Telekom a piacvezető, piaci részesedése 36,4 százalék volt április végén. A második helyen a DIGI csoport (DIGI Kft. és az Invitel Zrt.) állt 24,3 százalékos, a harmadik helyen pedig a UPC 21,7 százalékos piaci részesedéssel. Ezen kívül több száz kisebb vállalkozás nyújt szolgáltatást a piacon, amelyek együttesen 17,6 százalékos piaci részesedést értek el.

A vezetékeshang-szolgáltatási piacon is szembetűnő a kábeltelevíziós technológia térnyerése: a hagyományos PSTN vonalak száma április végén 252 ezer, míg a kábelhálózaton működő hangcsatornák száma 1,082 millió volt, ez utóbbi 3 ezerrel több, mint az egy hónappal korábban regisztrált érték. Az IP-alapú hangcsatornák száma 1,617 millió volt az időszak végén. A hangcsatornák teljes piacra vonatkozó becsült értéke április végén 3,073 millió volt.

A vezetékes telefónia piacát szintén a Telekom vezeti 48,5 százalékos részesedéssel, második helyen a – az Invitellel megerősödött – DIGI csoport állt 22,7 százalékkal, a harmadik helyen 20,6 százalékos részesedéssel a UPC volt. A piac fennmaradó részén több tucat kis szolgáltató osztozik, amelyek együttesen 8,2 százalékos részesedést értek el.