Hátrányos helyzetű gyerekek nyári táborozását támogatja a UPC Direct.

A szolgáltató szerint minden gyermek egyaránt megérdemli az oktatáshoz való hozzáférést és a nyári szórakozás lehetőségét is. Ezért a szolgáltató a társadalmi felelősségvállalás jegyében támogatást nyújtott a Messzehangzó Tehetségek Alapítványnak, amely szociokulturálisan nehezebb helyzetből induló gyerekek számára szervez tehetséggondozó programokat és nyári táborokat.

A júliusi nyári táborok keretében közel 100 fiatalnak szerveztek természettudományos, művészeti és informatikai workshopokat, továbbá önismereti-személyiségfejlesztő táborokat kamaszoknak.

A META táborokban különleges tehetségű gyerekek vesznek részt, akik hátrányos szociális helyzetből érkeznek, ennek megfelelően másfajta oktatási módszertannal is közelítenek az oktatók képzésük során. Az alapítvány tehetségfejlesztő, pszichológus és gyógypedagógus szakembereket kért fel programjai módszertanának kidolgozására. Ebben kiemelt hangsúlyt kap a személyiség fejlesztése, a játékosság és az interaktivitás, és nagyobb figyelmet szentelnek a tábori közösségi atmoszféra kialakításának is. „Tapasztalataink szerint a megszokott tanulási keretektől eltérő környezetben, hangulatban és módszerrel átadott ismeret a legtöbb esetben meghatározó és maradandó élményt nyújt gyermek-, illetve tinédzserkorban. Az Alapítványt segítő pedagógusok, pszichológusok munkájuk során számtalan visszajelzést kaptak a gyermekektől az érdeklődés, figyelem ’felébredéséről’, az orientáció megerősödéséről” – mondta Vígh Mónika, az alapítvány vezetője.

A UPC Direct büszkén támogatja a Messzehangzó Tehetségeket immár harmadik éve, és hívja fel a figyelmet a tehetségek támogatásának fontosságára.