Új évaddal jelentkezik a Spektrum egyik legnépszerűbb, díjnyertes saját gyártású sorozata, a „Tabukról tabuk nélkül”. Mentális betegségek, fogyatékosság, meddőség. Ismét csupa tabu téma, amelyről nem merünk és lehet, hogy nem is akarunk beszélni, pedig talán magunk is érintettek vagyunk.

Pontosan két évvel ezelőtt mutatta be a Spektrum az új sorozatát, és szinte már az utolsó jelenetek fogatásánál biztos volt, hogy a műsor előbb-utóbb folytatódni fog. Nemcsak a közönség, de a szakma elismerését is kivívta az alkotás, többek között elnyerte a Mexikói Nemzetközi Filmfesztivál Arany Pálma díját és a Jahorinai Dokumentumfilm Fesztivál Arany-Juhar díját, de shortlistre került a Cannes-i Content Innovation Awardson, sőt bekerült az Amazon Prime Video kínálatába is, így a Spektrum saját gyártású produkciója az első dokumentumfilm-sorozat, amely Észak-Amerikában is elindult.

A „Tabukról tabuk nélkül” október 18-án elindított második évada, bár rendkívül komoly és érzékeny témákat dolgoz fel, nagy hangsúlyt helyez arra is, hogy az egyes szereplőknek hogyan sikerült megbirkóznia a problémákkal, hogyan találtak kapaszkodót és kiutat a legnehezebb időszakokból.

Az egyes epizódok után sem hagyja magára a nézőket a Spektrum, egy-egy téma után ugyanis azonnal adásba kerül a „Tabukról tabuk nélkül” - Beszéljük meg! című félórás beszélgetős műsor, ahol Radnai Péter szakértő vendégekkel és érintettekkel járja körbe a legfontosabb kérdéseket.