Nyilvános meghallgatást tart az NMHH december 13-án a mobil hálózatok üzemeltetésére alkalmas frekvenciasávok hasznosításával kapcsolatos szakmai kérdésekről.

A konzultáció célja, hogy a mobil hálózatok üzemeltetésére alkalmas frekvenciasávok hasznosítására vonatkozó frekvenciagazdálkodási tervek véglegesítését megelőzően felmérjék a piaci igényeket, valamint a mobil szélessávú frekvenciahasználati lehetőségekkel kapcsolatos kérdésekben megismerjék a piaci szereplők véleményét. A nyilvános meghallgatás tárgyával kapcsolatos előkészítő dokumentumokat a Hatóság – az üzleti titok kivételével – legkésőbb 2019. december 3-ig közzéteszi az internetes honlapján.

Az érdekeltek álláspontjukat legkésőbb a nyilvános meghallgatáson szóban vagy írásban terjeszthetik elő javaslatukat, észrevételeiket. A nyilvános meghallgatással kapcsolatban elektronikus dokumentumként a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre beküldött anyagokat a Hatóság legkésőbb a meghallgatást megelőző 8. napig internetes honlapján közzéteszi.

A szakmai érdekeltek részvételi szándékukat e-mailben legkésőbb 2019. december 5-ig jelezheti. A nyilvános meghallgatásról a Hatóság összefoglalót készít, amelyet az eseményt követő harminc napon belül közzéteszi internetes honlapján.