Idén január 1. hatállyal az AMC Networks International – Central and Northern Europe megállapodást kötött a DIGI-vel kilenc televíziós csatornájának terjesztéséről. Emellett a DIGI Csoport meghosszabbította együttműködését a Discovery-vel is.

Az az AMCNI CNE-vel létrejött megállapodás értelmében januártól az AMCNI CNE kilenc csatornája szerepel a DIGI kínálatában, köztük az újdonságnak számító JimJam, amely először látható a DIGI háztartásaiban.

„Terveink mindig arra irányultak, hogy ügyfeleink számára a legfejlettebb technológiákat a legvonzóbb áron biztosítsuk és olyan gazdag televíziós csatornaválasztékot kínáljunk, melyben mindenki megtalálhatja a számára leginkább megfelelő tartalmakat. Az olyan hosszútávú partneri együttműködések, mint például az AMC-vel megújított megállapodásunk, lehetővé teszik számunkra, hogy ezt a filozófiát a jövőben is megőrizzük és e stratégia mentén haladjunk tovább legfontosabb piacainkon” – mondta el Dragoș Spătaru, a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója.

A DIGI-vel zajló kiterjedt tárgyalásoknak köszönhetően Romániában is meghosszabbította csatornáinak terjesztését az AMCNI CNE, így 2020. január 1-jétől változatlanul elérhető marad a Minimax, a TV Paprika és a Filmcafé is. Új elemként és szintén 2020. január 1-jétől, az AMC és a JimJam is elérhetővé válnak a romániai RCS / DIGI kábeles és műholdas rendszerein keresztül a szolgáltató háztartásaiban.

A DIGI Csoport meghosszabbította együttműködését a Discovery-vel annak érdekében, hogy a tévénézők továbbra is élvezhessék a médiaszolgáltató prémium tartalmait. A két társaság emellett egy hazánkban még kevésbé ismert prémium csatornáról, a HGTV-ről is megállapodott, amely 2020 januárjától elérhető a DIGI és az Invitel csatornakiosztásában.

(A kábelszolgáltatók csatorna-kiosztásának év eleji változásáról összeállítás jelenik meg a Média-Kábel-Műhold 2020. februári számában.)